Image Alt

Doru

Sunt Baiaș Daniel Dorel iar lumea la cățărat îmi spune Doru!

Am descoperit cățăratul pe când eram un puști, în 1985. Am mers la refugiul Coștila din Munții Bucegi cu o carte de Walter Kargel în mână și mult entuziasm! Aveam pe atunci 17 ani și toată copilăria mea fusese dedicată judo-ului competițional.

Nu mai cățărasem vreodată dar aveam o oarecare experiență de mers pe munte și eram în compania unor prieteni la fel de pasionați. Cartea lui Kargel era singurul meu ghid în ceea ce avea să fie aventura mea cu stânca.

Am ajuns la refugiul Coștila și un alpinist trecut de 40 ani ne-a luat sub aripa lui, întrebându-se ce știm din cartea pe care o aveam în mână. Era celebrul Ted Tomov și el ne-a învățat în acea prima zi cum să facem rapel (să coborâm pe sfoară).

A urmat o săptămână plină de trasee ușoare în apropierea refugiului, bucurându-ne mai mult ca oricând de libertate și având sentimentul ca întreaga lume este a noastră!

În anii care au urmat, până când am intrat la facultate și am mers în armată, refugiul Coștila a devenit casa mea. Am parcurs în această perioadă Fisura Albastră, Speranței, Diedrul Pupezei, Fisura Mult Dorită precum și nenumărate alte trasee frumoase.

Am aprofundat escalada și bouldering – ul începând cu anul 2003, parcurgând până în prezent sute de trasee până la gradul 8a (9+/10-) și cătărând la vedere 7b+ (9-).

Din 2013 predau și antrenez escalada, bouldering și multi-pitch.

Performantele mele ca antrenor :

▪️Robert Ardeleanu – locul 2- Bouldering – Carpatic International Trophy

▪️Codruța Răuță – locul 2 – Escaladă la stâncă – Herculane Climbing Open

▪️Ruxi și Ionuț Bojița – au parcurs 7a (gradul 8) în Frankenjura, Germania după 2 ani de cățărat.

▪️Cristi Lupașcu – a parcurs un traseu de 7a+ (8+) în Kalymnos după 2 ani de antrenament la sală.

x

tell me more

Enter your details below and learn about all the perks you get by using Xtrail Explorer.

Or call us for more info:

x