7 sfaturi de cățărat pentru începători

 
1. Alege o sala aproape de tine și înscrie-te la un curs de escalada. Vei învață cum să te cateri în siguranță, care sunt tehnicile de catarat si vei cunoaște oameni noi alături de care sa te bucuri de acest sport.
2. Ai răbdare cu degetele tale, cel mai probabil ele sunt veriga slaba. Da-le timp sa se adapteze catarand de 2-3 ori pe săptămână, cu o zi de pauza între sesiuni.

3.Straduieste-te sa cateri cât mai tehnic, sa înțelegi mișcările, echilibrul, jocul cu picioarele și nu te gândi la forță deocamdată. Cataratul sa fie un dans pe verticala, fluent și curgător, care sa te bucure la fiecare mișcare!

4.Motivează-te setandu-ti teluri specifice și realist de atins. Cum ar fi : sa înveți o noua tehnica (drop knee, inside flag, etc), sa lucrezi la teama de cădere, sa cateri un traseu care te inspira.

5.Începe un jurnal în care sa iti notezi antrenamentele la sala, ieșirile la stanca și progresul tău tehnic, mental și fizic.
 
6.Selecteaza destinațiile faine în care ai dori sa călătorești și sa cateri. Sunt nenumărate locuri de vis pe care sa le explorezi în vacantele tale, în topul preferințelor noastre fiind :
  • Grecia : Kalymnos și Leonidio
  • Turcia : Antalya (Geyikbayiri)
  • Spania : Margef, Montserrat, Siurana, Mallorca, El Chorro
  • Germania : Frankenjura
7. Bucură-te de catarat si nu te lasă absorbit de gradele de dificultate!
 

 

Adaugă comentariu

x

tell me more

Enter your details below and learn about all the perks you get by using Xtrail Explorer.

Or call us for more info:

x